Kom jij ook naar onze doemiddagen? Meld je dan nu aan!

In februari en maart organiseren wij doemiddagen voor leerlingen in groep 8. Je doet op één middag verschillende activiteiten op één locatie van het Esdal College. Je gaat dus de sfeer proeven en ervaren hoe het is om bij ons op school te zitten. Klik op 'Lees meer' voor meer informatie en om je aan te melden. 

Lees meer: Kom jij ook naar onze doemiddagen? Meld je dan nu aan!

Esdal Klazienaveen voor het goede doel!

Afgelopen maand stond het Esdal College Klazienaveen in het teken van het goede doel. Dit jaar was ons goede doel, net als vorig jaar, de Voedselbank. We hebben gekozen voor een actie die dicht bij de belevingswereld van onze leerlingen ligt en waar misschien leerlingen zelf ook mee te maken hebben. Daarom was er al snel besloten dat leerlingen aan de slag zouden gaan om geld en speelgoed in te zamelen voor kinderen die het thuis minder goed hebben. 

Lees meer: Esdal Klazienaveen voor het goede doel!

LAN-party voor leerlingen groep 8

Vrijdagavond en maar liefst 18 jongens en 1 meisje spelen met zijn allen Minecraft. Wie ontwerpt de mooiste school?  Er wordt mooi en vooral snel gebouwd, af en toe even onderbroken om wat te drinken en natuurlijk PIZZA. Dat hoort bij een LAN-party.

Lees meer: LAN-party voor leerlingen groep 8

Ziekmelden leerling

Magister geeft ouders/verzorgers toegang tot diverse gegevens over de aan hen gekoppelde leerling(en). Zo heeft u al toegang tot de cijfers, het rooster, het huiswerk en de absentie.
Vanaf 8 januari 2018 komt hier een mogelijkheid bij. U kunt dan ook via Magister ziekmeldingen doorgeven. U hoeft dan niet meer te wachten tot 08.00 uur om de school te bellen, maar u kunt dit online regelen. 

Via deze link kunt u hier meer over lezen en het instructie filmpje bekijken. 

Social Sofa Klazienaveen

Op maandag 4 december onthulden gedeputeerde Cees Bijl en wethouder Robert Kleine een Social Sofa bij Bibliotheek Klazienaveen en het Esdal College. De Bibliotheek en het Esdal College hebben de Social Sofa gewonnen met een samenwerkingsproject voor vmbo-leerlingen en voorschoolse opvang. Deze landelijke wedstrijd is uitgeschreven door SPN, de samenwerkende provinciale ondersteuningsinstellingen, waaronder Biblionet Drenthe.

Lees meer: Social Sofa Klazienaveen

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: e-mail